Judoleraren

[vc_row 0=””][vc_column 0=””][vc_empty_space height=”325px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1507723890166{margin-bottom: 20px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column 0=””][vc_column_text css=”.vc_custom_1524729172672{padding-top: 20px !important;padding-right: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;padding-left: 20px !important;}”]

Judoleraren

Marc HaagsmaAls zesjarige jongen ging ik aan de hand van mijn moeder naar de plaatselijke judoschool in Hoogeveen. Niets wetende van judo vond ik de eerste les een spannende ontdekking. Na vijf lessen kreeg ik de smaak te pakken, ik vond het steeds leuker worden. Vanuit dat plezier heeft judo me de rest van mijn leven sterk beïnvloed, enkel in positieve zin. De sport heeft me sterker in mijn schoenen gezet en gaf richting aan mijn latere school- en beroepskeuze.

Op mijn 20ste ben ik gestopt met de topsport en me gaan ontwikkelen in het lesgeven en ondernemen. De grote liefde voor judo is altijd gebleven. Ik bleef dus trainen en gaf daarnaast judolessen bij verschillende scholen en verenigingen. Op mijn 23ste nam ik een sportcentrum over in Hengelo. In de jaren daarna ben ik blijven lesgeven in judo en in 2008 kreeg ik de vraag om deze sport op de kaart te zetten in Hengelo en Haaksbergen.


Samen met anderen heb ik Judoschool Haagsma opgebouwd vanaf de grond tot waar we nu staan. Mijn passie voor judo wil ik graag op iedereen overbrengen. Ik wil het judo als spel en als sport doorgeven aan collega’s, kinderen, ouders en andere volwassen. Daar komt onze missie vandaan: iedereen een fantastische judo-ervaring geven. Het is heel fijn te merken dat er zoveel mensen hun plezier en energie halen uit deze sport.

E-mail: info@judoschoolhaagsma.nl


Marjolein Besnyoi

Ik ben 27 jaar, kom uit Enschede en ben sinds 2014 als judoleraar in dienst bij Judoschool Haagsma. Ook ben ik hier werkzaam als relatie-salesmanager en fitnessinstructeur. Vijf jaar geleden heb ik mijn studie Sportmanagement succesvol afgerond aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle. Daarna heb ik in Heerenveen de opleiding tot Judoleraar gevolgd, waar ik vier jaar geleden voor ben geslaagd.

Ik ben op mijn tiende begonnen met judo, heb zeven jaar geleden mijn zwarte band (1e Dan) behaald en vier jaar geleden mijn 2e Dan. Als wedstrijdjudoka deed ik mee aan verschillende toernooien in binnen- en buitenland. Ook heb ik jarenlang in een Duits team gejudood. Het kampioenschap wat we behaalden – en hiermee de promotie naar de 2e Bundesliga – is mijn mooiste judo-ervaring als wedstrijdjudoka.

Ik ben nu in totaal alweer zeven jaar actief als trainer en hier haal ik elke dag opnieuw veel voldoening uit. De missie van de judoschool – iedereen een fantastische judo-ervaring geven – is tegelijk mijn doel tijdens de lessen. Ik vind het mooi dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de ontwikkeling van een kind, op judogebied, maar zeker ook op maatschappelijk vlak.

E-mail: marjolein@judoschoolhaagsma.nl


Chantal Klein Gunnewiek

Ik ben in 1976 geboren in Enschede en als vijfjarige begonnen met judo. In mijn wedstrijdperiode heb ik op nationaal niveau meegedaan aan diverse toernooien. Inmiddels heb ik de 3e Dan en ben ik judoleraar B. Sinds 2002 geef ik zowel reguliere als aangepaste judolessen aan uiteenlopende doelgroepen. Van jong tot oud(er) en van recreant tot wedstrijdjudoka. Binnen de club en op vele scholen, in binnen- en buitenland.

Een van de hoogtepunten vond plaats in 2008. Toen heb ik samen met mijn moeder, die ook judolerares is, een judoboek uitgebracht. Naast dat ik me bezighoud met de judolessen, geef ik ook al meerdere jaren trainingen in valpreventie aan ouderen. Deze lessen vinden plaats binnen het Zeker Bewegen programma, een beweegtraject speciaal ontworpen voor 55-plussers.

Je kunt mij trouwens ook regelmatig vinden in de fitnesszaal van sportcentrum Fit-Punt, waar ik circuitlessen begeleid. Mijn vrije tijd breng ik graag door met met mijn schitterende dochter van bijna 8 jaar. Ook zij is helemaal enthousiast over judo en ze is dan ook wekelijks op de tatami te vinden. Reizen is trouwens een van mijn passies. Daarbij is Amerika absoluut mijn favoriete bestemming.

E-mail: chantal@judoschoolhaagsma.nl[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]