Geslaagde ronde Judo Puntencompetitie!

Judoschool Haagsma hield zaterdag haar Judo Puntencompetitie met een recordaantal enthousiaste deelnemers. Maar liefst 100 judoka’s uit Hengelo, Borne, Haaksbergen en Wierden betraden de tatami in de dojo bij het Twickel College. En: ook vereniging Judokwai Vriezeveen was met velen aanwezig. Een mooie samenwerking tussen de Hengelose judoschool en die uit de gemeente Twenterand.

Haagsma’s Judo Puntencompetitie is er voor iedereen die wil proeven van het judo als wedstrijdsport. Tijdens het laagdrempelige toernooi leren kinderen de spelregels kennen, ontdekken ze hoe een partij verloopt, maken ze kennis met scheidsrechters, scoreborden en wedstrijdbanden en leren ze omgaan met winnen en verliezen.

Trainer Marjolein Besnyoi: “Op zo’n dag komen breedtesport en wedstrijdsport heel mooi samen. Het is voor iedereen een fantastische judo-ervaring en dat is meteen de missie van onze club. Tegelijk is deze oefencompetitie – voor wie dat wil – een opmaat naar de selectie, lidmaatschap van de Judo Bond Nederland (JBN) en wedstrijden buiten de deur. Alles mag en niks hoeft. Dat vind je terug in de sfeer tijdens de competitie, die is super!”

De volgende ronde staat gepland op zaterdag 12 mei in Borne.