Voorstellen nieuwe voorzitter Gilbert Wils

Even voorstellen,

Mijn naam is Gilbert Wils en ik ben vanaf 01 april de nieuwe voorzitter van de Vereniging Judoschool Haagsma. Ik heb deze functie overgenomen van Mark Schoonbeek die de voorzittersrol vele jaren met plezier en passie heeft vervuld, maar inmiddels toe was aan een nieuwe invulling van zijn tijd. Mark is vanaf het eerste moment, via zijn zonen, bij de vereniging betrokken geweest en heeft veel tijd en energie hierin gestoken. Mede door zijn inzet en die van zijn vrouw Simone is de vereniging gegroeid en geworden wat het nu is, een stevige naam in het Judo van Oost Nederland. Voor zijn inzet en enthousiasme wil ik hem hierbij dan ook van harte bedanken.

Wat heb ik met judo? In de eerste plaats ben ik als ouder betrokken bij mijn dochter Gianna, die nu een jaar of 4 met veel plezier de sport beoefent. Ik ben echter zelf ook actief op de mat. Op mijn derde jaar ben ik in Capelle a/d IJssel bij judoschool Heeck en later Slingerland begonnen met  judoën. Tot mijn 14e heel fanatiek, daarna kwamen andere sporten (en meisjes) in beeld zoals rugby, wat ik nog steeds doe en karate, wat ik tot mijn 36e heb gedaan. Op mijn 17e heb ik in het bijzijn van de legendarische Anton Geesink zwarte band examen gedaan. Tot mijn 27e stond ik met enige regelmaat, voornamelijk op de universiteit, op de judomat, maar daarna lag de focus naast het werk, op de andere sporten.

Toen mijn dochter ging judoën werd ik echter gevraagd om eens te komen kijken op de vrijdag, waar een paar ouders en leraren met elkaar op de mat stoeiden. Ik ben gegaan en werd weer gegrepen door het virus. Inmiddels behoor ik tot de vaste kern van senioren op de vrijdag en doe ook op de maandag mee, als het werk en het gezin het toelaat. Het fanatisme is zelfs weer zo groot geworden, dat ik van plan ben om in 2019 als 55-jarige opnieuw zwarte band examen te doen, als Marc dat tenminste toestaat. Gelukkig heb ik dan nog geruime tijd om weer op dat niveau te komen.

Wat mogen jullie van mij verwachten als voorzitter? In ieder geval dat ik mij in zal zetten voor het behoud van wat we nu hebben als vereniging en de ontwikkeling van de vereniging naar de toekomst. Dit doe ik niet uiteraard niet alleen, maar met mijn mede bestuursleden en de vrijwilligers, die van onschatbare waarde zijn, maar ook met jullie.

Hebben jullie ideeën, vragen of opmerkingen laat het dan weten. Ik ga, net als de andere bestuursleden en de leraren, graag het gesprek aan. Laat het ook even weten als je denkt een bijdrage te kunnen leveren aan de vereniging. We kunnen alle hulp gebruiken. Op dit moment zijn we in ieder geval op zoek naar mensen die er plezier aan beleven om het PR en communicatiedeel, binnen het bestuur, op zich willen nemen.

Tot ziens in de Dojo’s bij de lessen en bij de andere activiteiten of op de mat op de vrijdagen.  Wij ouwe knarren (M/V) zien namelijk graag nieuwe gezichten bij ons clubje. Iedereen is welkom en we zijn altijd voorzichtig.

Gegroet,

 

Gilbert